Graag geef ik nog enkele interessante "wist-je-dat-jes" mee ivm de gebruikte ingrediënten (bron: Superfoods - het handboek):

- lijnzaad is een bron van het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur en tevens een bron van hoogwaardige eiwitten en oplosbare vezels.  Lijnzaad staat erom bekend stoelgangbevorderend te zijn: het kan tot vier keer zijn gewicht aan water opnemen en bevordert op die manier de darmperistaltiek.  Lijnzaad wordt verwerkt in alle crackers van Crack-a-Bit.

- pompoenpitten worden zowel in alle crackers als in de notenbars verwerkt.  Ze zijn rijk aan eiwitten, meervoudig onverzadigde vetzuren, anti-oxidanten en vitamines.  Ze verbeteren de hersenfunctie en zorgen voor preventie van hart- en vaatziekten.  Bovendien zouden ze zorgen voor het behoud van een gezonde huid!

- spirulina, de smaakmaker in de Spirubit-crackers, is een ware (plantaardige!) eiwit-bom! Het is in feite een blauwgroene zoutwateralg, dat de cracker na het bakken een donkergroene kleur geeft.  Het bevat alle essentiële aminozuren in vrij grote hoeveelheden en is daardoor de perfecte alternatieve eiwitbron voor vegetariërs of veganisten. Verder bevat spirulina ook vitamine B12, essentieel voor de groei en neurologische functies. Spirulina staat er tevens om bekend het immuunsysteem te stimuleren.

noten, het hoofdbestanddeel van de notenbars, zijn een echte powerbank!  Ze leveren energie én nutriënten, en zijn eigenlijk een uitstekende aanvulling op een evenwichtig en eventueel plantaardig voedselpatroon.  Noten zijn rijk aan proteïnen, en dragen bij aan het verminderen van "slechte" cholestorol. Ze hebben een lage glycemische index (<55) omdat ze weinig snelle suikers bevatten.  Daardoor verhogen ze het verzadigingsgevoel en doen ze minder snel naar tussendoortjes grijpen.  Noten zijn misschien bekend om hun hoog vetgehalte, maar dan wel met een goed evenwicht tussen onverzadigde vetten en verzadigde vetten.  Noten passen perfect in een gezonde levensstijl, en verminderen het risico op cardiovasculaire aandoeningen, beroertes, en diabetes. In de notenbars van Crack-a-Bit wordt een mix van noten gebruikt: walnoten, amandelen, hazelnoten, en ook paranoten, wat een goede bron aan selenium is!

- sesamzaadjes worden gebruikt in de notenbars en tevens in alle crackers.  Ze hebben een kenmerkende  geur en smaak: you love it or you hate it.  Ze zijn rijk aan olie, eiwitten, onverzadigde vetzuren, vitamines, mineralen en foliumzuur: een powerzaadje kan je dus wel stellen.  Wist je trouwens dat sesamzaden een positieve invloed kunnen hebben op de bloeddruk?  Dat is te danken aan het bestanddeel sesamine, dat ook het vetmetabolisme beinvloedt.

-chiazaden zorgen voor een snel en langdurig verzadigd gevoel.  Ze bevorderen een gezond cardiovasculair systeem, en ondersteunen de darmfunctie. Chiazaad zorgt dat de bloedsuikerspiegel onder controle blijft en vermindert zo de kans op diabetes. 

-whey-eiwit is het eiwit dat wordt gewonnen uit melk tijdens het kaasmaken. Het heeft een hoog gehalte aan essentiële aminozuren en BCAA. Wei is een snel verteerbare, gemakkelijke bron van eiwit en het meest geprefereerde sportvoedingsproduct vanwege de hogere biologische waarde (bron: www.pit-pit.com)

 

Ook zo onder de indruk van de effecten van deze superfoods?  Kijk snel op de webshop en bestel je favorieten!